The Soul Snatchers ft Jimi Bellmartin

foto: Peter van Breukelen

23 juli 2016
18.00 uur


Echte soul zal nooit vergaan. Dat bewijzen de muzikanten van The Soul Snatchers al sinds 2006 met hun tijdloze down-to-earth funk & soul-repertoire.


Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk dat stevig wortelt in de vruchtbare jaren ’60 en ’70.

In het voorjaar van 2016 verscheen 'Where Y'at?', het derde volwaardige album van de Snatchers. Nog sterker dan voorheen is op dat album hun voorliefde te horen voor New Orleans. Die liefde laaide nog eens extra op toen bandleden in 2014 de muzikale bakermat uitgebreid bezochten. Zoals New Orleans een smeltkroes is van culturen, zo mixen The Soul Snatchers wat zij lekker vinden. Een stevige portie soul en funk, afgemaakt met een flinke scheut vette New Orleans-dressing. Dat wordt weer smullen geblazen!

The Soul Snatchers brengen pure soul voor de liefhebber zó aanstekelijk dat ook het grote publiek meteen bij de spreekwoordelijke lurven gepakt wordt. Met hun eigen werk pretenderen The Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden, evenmin proberen ze hem opnieuw uit te vinden; ze hébben hem… en ze willen hem maar al te graag delen!

De ritmesectie van heavy drums en bonkende bas legt de solide basis waarop het gorgelende Hammond-orgel en de galmende gitaar de kortste weg naar je ziel weten te vinden. Voeg daar aan toe de driekoppige blazerssectie The Dynamite Horns en de opzwepende performances van de charismatische zanger Curtis T. en special guest Jimi Bellmartin en alle ingrediënten voor een echte soul party zijn aanwezig.

Live brengen The Soul Snatchers een anderhalf uur durende spetterende show, geïnspireerd op de authentieke Soul Revues zoals die in de jaren ‘60 werden gebracht door legendarische labels als Stax en Motown. Tijdens deze show worden Hammond- en blazers-instrumentals afgewisseld met songs door verschillende vocalisten. De afgelopen jaren waren de The Soul Snatchers te gast op festivals en in clubs in onder meer de UK, Spanje, België, Duitsland, Turkije, Frankrijk en natuurlijk in het eigen Nederland.

Line up

Ron Smith - Gitaar
Ton van der Kolk - Bas
Phil Martin - Drums
Elvis Sergo - Toetsen
Curtis T. - Vocals
Tjeerd Brouwer - Trombone
Ruud Kleiss - Trompet
Thomas Streutgers - Yenor Sax
Jimi Bellmartin - Vocals

Video


 

Website

www.soulsnatchers.nl