Phil Bee's Freedom


30 juli 2016
16.00 uur

Phil Bee's Freedom is de winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015.
De jury was unaniem; uitzonderlijke kwaliteit, repertoire en ‘stage presence’.

Halve finalist IBC Memphis 2016, waarbij BB King’s Blues Club voor een enthousiast publiek werd ‘plat’ gespeeld Blues, ol’ school R&B en soul in een perfecte crossover. Voeg bij een Hammond, twee fantastische solo gitaristen, strakke ritme tandem, twee backing vocals en de soulvolle stem van Phil Bee. Een combinatie waarbij alles lijkt te kloppen, dat hoor je, zie je en voel je. Uniek in Nederland en ver daar buiten.

Line-up


Phil Bee (lead zang)
Dutch Blues Award winnaar beste blues vocalist 2015. Continental Records ‘recording artist’. Voormalig frontman van multi award winnende band King MO. Tourde en stond op de bühne met muzikanten als Steve Lukather, Jan Akkerman, Noel Redding, Ana Popovic en vele anderen. Optredens door de jaren heen op o.a. North Sea Jazz Festival, Moulin Blues, Ribs & Blues, BB King’s Blues Club (Memphis).

John F. Klaver (gitaar, zang)
Dutch Blues Award winnaar beste blues gitarist 2015. Afgestudeerd conservatorium Amsterdam. De enige Nederlander deel uitmakend van de wereld leidende gitaar website Jamtrackcentral. Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2011 en 2013. “Een van de interessantste gitaristen uit de lage landen”, volgens niemand minder dan Matt Schofield.

Berland Rours (gitaar)
Na zijn studie aan het conservatorium in Amsterdam en Hilversum, tourde 42 jarige Berland internationaal met muzikanten als Eef Albers en Benjamin Herman. Groot liefhebber van blues, combineert hij dit met zijn skills in de jazz en soul. Een perfect ‘spitsen duo’ vormend met John. Een show op zich.

Pascal Lanslots (toetsen)
Cum laude afgestudeerd aan het conservatorium, Hammond, piano en ‘vintage keys’. Speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op o.a. North Sea Jazz and WDR Leverkusen Jazz. Jarenlange ‘sideman’ van Magic Frankie.

Marcus Weymaere (drums)
Afgestudeerd aan het conservatorium van Brussel, wordt Marcus sinds de jaren ’90 veel gevraagd voor tours in geheel Europa , de USA en Canada. Oa. met Stella, Gorki, BJ Scott, Admiral Freebee. Speelde tevens op een groot aantal CD’s en DVD’s. Drummer van het TV programma The Voice of Belgium.

Carlo van Belleghem (bass)
bekende freelancer in België, mede oprichter van PBF, wilde nu wel eens zijn ziel kwijt in een eigen band. Tourde en staat op CD’s van Boogie Boy, Last Call, George Kirby Jr. en vele anderen.

Marlou Wijnen-Obers / Esther van Cleef (achtergrond zang)

VideoWebsite

www.pbfreedom.com