Hans La Faille Showbizz R&B Band


30 juli 2016
18.00 uur


Het is voorjaar 2012.

Hans la Faille, drummer van het legendarische rhythmtandem Deinum en la Faille (Blues Dimension, Herman Brood, Sweet d’ Buster en Cuby + Blizzards) bezint zich op een vervolg van zijn carrière.


De tragisch dood van Harry “Cuby” Muskee heeft immers kort daarvoor een einde gemaakt aan ruim 40 jaar succes van zijn band Cuby + Blizzards. Met zijn jeugdvriend en vocalist Bert Vrieling besluit hij “Hans la Faille Showbizz Bluesband” op te richten in aansluiting op zijn kort daarvoor verschenen boek “Showbizz Blues”

Op advies van Hans’ compaan Johan Derksen kiezen ze voor een bijzonder concept. Met de blues als basis en de showbizz in het achterhoofd formeren Hans en Bert een achtkoppige band bestaande uit vier mannen en vier vrouwen. De stijl met veelal multivocale nummers is uiterst “danceble”, waarbij ook aan het visuele effect en podiumopstelling de nodige aandacht is besteed. Bezetting met vier gelouterde mannelijke musici op Hammond/piano, gitaar, drums en vocals/harmonica en vier getalenteerde en fraaie, jonge dames op bas, en vocals brengt vanzelfsprekend mee dat de drie vrouwelijke vocalisten buiten backgroundvocals ook solostukken voor hun rekening nemen. De presentatie en kick-off op 27 april 2012, in een uitverkocht Hedon Zwolle, was een muzikaal feest met enthousiaste fans uit het hele land.

Tijdens de daarop volgende optredens bleek de formule van R & B met een hoog blues-gehalte een groot succes.

Hans la Faille deelde decennia lang podium en studio met verscheidene Nederlandse bands, waaronder Blues Dimension, waar hij in 1967 voor het eerst samenspeelde met bassist Herman Deinum. Vanaf 1969 speelde hij (ook met Deinum) bij Cuby and the Blizzards, in 1974 in de groep Cyril rond Cyril Havermans en vanaf 1976 bij Sweet d'Buster. In 1975 vormden beide musici de ritmesectie bij de opnamen van de lp "Fingerprints" van Rob Hoeke en Hein van der Gaag. Te zelfder tijd nam Hans het album “Showbizz Blues” met jeugdvriend Herman Brood op. Sinds 1996 speelde la Faille weer met Cuby and the Blizzards, die vanaf 2007 opnieuw door Nederland toerde. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar Flavium en in de 90er jaren vormde hij met Bert Vrieling, Leon Kuijpers en Joel Groenewold de band Toney Wheeles Mission, een Hammond-kwartet waarmee hij een stijlvolle CD afleverde. Hij verwierf een gouden plaat en een Gouden Harp met het album “Cats Lost” van C+B.

Line up

Hans la Faille - Drums
Bert Vrieling - Vocals
Leon Kuijpers - Piano & Hammond
Alex Buiting - Guitars
Ilse de Vries - Bass
Nienke de Groot - Vocals
Nadine Braam - Vocals
Marloes van Ommen - Vocals

Video