Big Mike & Jamal Thomas Band (USA)

foto: Peter van Breukelen

6 augustus 2016
18.00 uur


Big Mike

Geboren in Macon, Georgia (USA) is deze tweemaal voor een Grammy genomineerde bluesartiest Michael “Big Mike” Ventimiglia een rijke aanwinst voor JCTT!

Sinds 1995 heeft Big Mike met zijn band The Booty Papas grote faam gemaakt, niet alleen in de USA, maar ook in Europa!

Het is een enorme eer voor JCTT dat deze bluesheld speciaal voor JCTT naar Epe komt.


Jamal Thomas

Jamal is ook geboren en getogen in Macon, Georgia (USA). Het is dus ook niet vreemd dat Big Mike en Jamal vrienden zijn van jongs af aan. Extra speciaal dus dat deze twee verenigd worden op het podium in Epe!

Jamal groeide op als een muzikaal kind, en eerde zichzelf drummen en zingen.

Tijdens de middelbare school speelde hij drums voor de scholen fanfare. Bij het verlaten van de middelbare school, op de leeftijd van 18 jaar, vormde hij zijn eigen band, die bekend staat als "The Planets". Een 11-koppige Funk band waar hij drumde en voor het eerst op de achtergrond zong. The Planets kwamen per toeval in contact met de legendarische Rythm ’n Blues zanger Joe Simons, wiens hitlijst uit meer dan 50 singles bestond, waaronder “Drowning in the sea of love”, “Get down get down” en “Music in my bones”.

Na uitgebreid touren over de hele wereld met Joe Simons, werd Jamal een veelgevraagd studio drummer in de "Capricorn Recording Studio" in Macon Georgia, waar grote namen zoals Otis Redding en de Allman Brothers hun eerste hits opnamen.

In 2008 nam stapte Jamal in de vocale arena en produceerde hij zijn CD ‘Family’ waarop voor het eerst zijn vocale kwaliteiten te beluisteren zijn.

In 2009 ontmoette Jamal de jonge talentvolle drummer Alex Bernath. Ze besloten om samen te gaan werken en vormden de Jamal Thomas Band.

In 2011, na het verlaten van de Maceo Parker Band, werd het nieuwe album "Future" opgenomen met de enige echte Fred Wesley in het nummer “Never Thought”. In september het album werd gemastered in de legendarische Abbey Road Studios in Londen en tenslotte in 2012 uitgebracht in Nederland.

Na 30 jaar touren over de hele wereld met artiesten als Maceo Parker (James Brown, Prince), The SOS Band, Chuck Leavell (Rolling Stones, Eric Clapton) en de productie van het team Jimmy Jam & Terry Lewis (Janet Jackson, Pink) heeft Jamal Thomas lang genoeg in de schijnwerpers gestaan om te weten waar de ziel van de muziek vandaan komt.

The Jamal Thomas Band is een jazz geïnspireerde Europese funk groep, gecombineerd met de R’n’B beleving van de beroemde Amerikaanse drummer uit Macon, Georgia. Het levert een sensationele mix op van old-school funk en new-school soul, waarbij rauwe energie en tomeloos enthousiasme je geheid laten swingen.

Line up

Big Mike - Lead Vocals/Guitar
Jamal Thomas - Lead Vocals/Drums
Alex Bernath - Drums
Maria Fernandez Alvarez - Vocals
Maureen Fernandes - Vocals
Coen Molenaar - Keys
Elco Jongkind - Guitar
Daniel Lottersberger - Bass
Marc Bouter - Sax
Joep van Rhijn - Trumpet

Concertsponsor

Video


 

Website

www.bootypapa.com

www.jamalthomas.com